25-05-2020 - Werkgevers willen compensatie ontslagvergoeding
Ondernemers- en werkgeversorganisaties willen dat de overheid ook ontslagkosten van mkb-bedrijven in nood vergoedt. Horecabedrijven, reisbureaus, sportscholen en retailers geven aan dat zij geen geld hebben voor het betalen van de transitievergoeding.
Lees verder...


25-05-2020 - Veel woningen te koop gezet
Door corona kiezen meer mensen ervoor om hun huis in de verkoop te zetten. Makelaars hebben het de laatste weken drukker dan normaal. Dat meldt RTL Z op basis van een eigen rondgang.
Lees verder...


20-05-2020 - Vertrouwen consument neemt verder af
Door de coronacrisis liep het vertrouwen van consumenten in april een historische deuk op. In mei neemt het consumentenvertrouwen verder af en komt uit op -31, aldus het CBS.
Lees verder...


20-05-2020 - 160 duizend minder mensen met werk
Het aantal mensen met betaald werk daalde in april met 160 duizend naar 8,9 miljoen. Een terugval van die omvang in een maand tijd is nog niet eerder voorgekomen sinds 2003, toen de maandcijfers voor het eerst werden gepubliceerd door het CBS.
Lees verder...


19-05-2020 - Helft werknemers pot vakantiegeld op
De meeste werknemers krijgen deze maand het vakantiegeld bijgeschreven op hun rekening. De helft van hen geeft dat voorlopig niet uit. Een kwart van de consumenten denkt het vakantiegeld alsnog te besteden aan vakantie.
Lees verder...


19-05-2020 - Huizenprijzen in april flink gestegen
Huizen waren in april 7,3 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is een grotere prijsstijging dan in de afgelopen maanden. Ook het aantal transacties was vorige maand flink groter in vergelijking met een jaar eerder. Dat melden het CBS en het Kadaster.
Lees verder...