03-07-2020 - Consumentenbond wil einde leeftijdstoeslagen bij autopolis
De Consumentenbond wil dat er een einde komt aan de leeftijdstoeslagen die autoverzekeraars rekenen voor jonge en oudere bestuurders. Volgens de bond betalen jongeren soms tot wel 6 keer meer premie dan een gemiddelde bestuurder.
Lees verder...


03-07-2020 - VEH wil verlenging stop op huisuitzetting
Huiseigenaren die vanwege corona in financiële problemen komen, kunnen van hun bank een betaalpauze krijgen van drie maanden. Tot 1 juli gold dat mensen met betalingsproblemen niet uit huis gezet werden. Die afspraak wordt niet verlengd.
Lees verder...


02-07-2020 - Half miljard minder aan vakanties uitgegeven
In de eerste drie maanden van dit jaar gaven Nederlandse consumenten 2,8 miljard euro uit aan vakanties. Dat is 15 procent of 500 miljoen euro minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral maart zag een enorme dip in vakantie-uitgaven.
Lees verder...


02-07-2020 - Meer starters kopen een huis
Het aantal hypotheekaanvragen is in het tweede kwartaal met 53 procent toegenomen. Kennelijk willen consumenten nog profiteren van de lage hypotheekrente. Het aantal oversluitingen verdrievoudigde bijna. Ook hebben meer starters een hypotheek aangevraagd.
Lees verder...


02-07-2020 - Veel minder faillissementen
Het aantal faillissementen van Nederlandse bedrijven is in de laatste week van juni flink gedaald. In totaal gingen deze week 31 bedrijven en instellingen failliet en dat is volgens het CBS het laagste aantal in een volledige week dit jaar.
Lees verder...


01-07-2020 - Wijzigingen in wetten en regels per 1 juli
Vanaf 1 juli wordt op een aantal terreinen nieuwe wet- en regelgeving van kracht die gevolgen kan hebben voor werkgever, werknemer en uw financiële zekerheid. In samenwerking met NU.nl zetten we een aantal veranderingen op een rij.
Lees verder...


30-06-2020 - Detailhandel boekt in mei grote omzetgroei
In mei heeft de detailhandel in Nederland 8,2 procent meer omzet gedraaid ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee werd de grootste groei sinds 2006 genoteerd.
Lees verder...


30-06-2020 - Bedrijven krijgen maand extra voor aanvraag uitstel aflossingen
Banken geven bedrijven nog een maand extra om uitstel voor de aflossing van lopende leningen aan te vragen. De regeling zou eigenlijk tot 1 juli worden aangeboden en is bedoeld om ondernemers financieel meer lucht te geven.
Lees verder...


30-06-2020 - Reisverzekering vervalt soms voor code oranje-bestemming
Wie op vakantie gaat naar een gebied dat nog steeds code oranje heeft vanwege de coronacrisis, loopt het risico niet verzekerd te zijn.
Lees verder...


30-06-2020 - Spaarrecord: 9,4 miljard in 1 maand
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het totaal aan spaargeld van Nederlanders naar een nieuw record is gestegen. In totaal staat er 384 miljard euro op Nederlandse spaarrekeningen.
Lees verder...