23-04-2019 - MKB-Nederland wil kortere betalingstermijn
Ondernemersvereniging MKB-Nederland wil dat grote ondernemingen voortaan hun rekeningen binnen dertig dagen in plaats van binnen zestig dagen betalen. Daarvoor pleit de organisatie in een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.
Lees verder...


23-04-2019 - Werkgevers en werknemers in bouw vrezen te hoge pensioenleeftijd
Ruim de helft van de werkgevers in de bouw en industrie is bang dat werknemers het doorwerken tot de pensioenleeftijd niet volhouden. 55 procent vreest dat werknemers gezondheidsproblemen krijgen.
Lees verder...


23-04-2019 - 
Consumenten hebben in februari 0,9 procent meer besteed dan in februari 2018. Dit is een kleine groei door het fors lagere gasverbruik in vergelijking met de veel koudere maand februari een jaar geleden. Het consumentenvertrouwen in april stijgt licht.
Lees verder...


19-04-2019 - Gezamenlijke aanpak verduurzaming woonwijken
Twintig organisaties en instellingen gaan samenwerken bij het werven en inzetten van vakkrachten om verduurzaming van woningen en woonwijken te versnellen. Schaars personeel moet slim worden ingezet, bijvoorbeeld door een ‘geïndustrialiseerde’ aanpak
Lees verder...


19-04-2019 - Minder werklozen dan voor crisis
Het aantal Nederlanders met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16.000 per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 7.000 per maand tot 307.000.
Lees verder...


19-04-2019 - Amsterdamse kantoren stijgen snel in waarde
Amsterdamse kantoren zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 31 procent duurder geworden vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is wereldwijd de hoogste waardestijging.
Lees verder...


19-04-2019 - Pensioenfondsen waarschuwen voor kortingen
Voor miljoenen Nederlanders komt een verlaging van de pensioenen steeds dichterbij. Daarvoor waarschuwen de grote pensioenfondsen. Vooral bij metaalfondsen PME en PMT is de kans klein dat de fondsen hun financiële positie op tijd op orde krijgen.
Lees verder...


19-04-2019 - Wereldwijd nemen faillissementen toe
Het aantal faillissementen neemt wereldwijd toe. Het niveau ligt in veel landen alweer boven dat van voor de economische crisis. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.
Lees verder...


19-04-2019 - Kwart huishoudens kent recht op toeslagen niet
Ruim een kwart (27 procent) van de huishoudens weet niet of ze recht hebben op (fiscale) tegemoetkomingen zoals toeslagen. Van de huishoudens met een laag inkomen weet 1 op de 6 dit niet. Dat blijkt uit onderzoek van budgetinstituut Nibud.
Lees verder...


18-04-2019 - Prijsstijging in Nederland hoogste van Europa
In maart 2019 stegen de prijzen in Nederland twee keer zo hard als gemiddeld in Europa. Het verschil in prijsstijging tussen Nederland (2,9 procent) en de eurozone (1,4 procent) is de afgelopen maanden sterk opgelopen.
Lees verder...


Meer nieuws