24-05-2019 - Aantal nieuwbouwvergunningen laagste in drie jaar
In het eerste kwartaal van 2019 is voor ruim 12.500 te bouwen woningen een vergunning afgegeven. Dat is ruim een kwart minder dan in het eerste kwartaal van 2018 en het laagste aantal in drie jaar tijd.
Lees verder...


24-05-2019 - Dure huur maakt hypotheek mogelijk
Mensen die al jaren een hoge huur betalen, maar volgens de regels niet in aanmerking komen voor een hypotheek, zouden toch een woning moeten kunnen kopen. Hypotheekaanbieder BLG Wonen wil die mensen gaan toelaten bij de hypotheekverstrekking.
Lees verder...


24-05-2019 - Meer btw terug bij nieuwbouwhuis met zonnepanelen
Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen krijgen mogelijk een groter bedrag aan btw terug dan nu het geval is. Het kan gaan om duizenden euro’s aan extra belastingteruggaaf, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH).
Lees verder...


24-05-2019 - Rentemiddeling verdwijnt mogelijk
Geldverstrekkers bekijken of ze na 1 juli nog rentemiddeling bij hypotheken aanbieden. Op die datum mogen de banken en verzekeraars alleen nog de daadwerkelijke kosten in rekening brengen en dat is voor veel geldverstrekkers onaantrekkelijk.
Lees verder...


22-05-2019 - Vakantiegeld lager dan verwacht
Het vakantiegeld dat werknemers deze maand ontvangen, valt in veel gevallen lager uit dan in 2018. Dat meldt salarisdienstverlener ADP . Vooral werknemers met een inkomen van 2 en 2,5 keer modaal krijgen minder uitgekeerd.
Lees verder...


22-05-2019 - Hogere verzekeringspremies vanwege toename klimaatschade
Verzekeraars verhogen hun premies omdat ze steeds meer schade moeten uitkeren vanwege het extremere weer. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat met name woonhuisverzekeringen, autopolissen en zakelijke gebouwenverzekeringen duurder worden.
Lees verder...


22-05-2019 - Koopwoning gemiddeld 7,7 procent duurder in april
Koopwoningen kostten in april 7,7 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. De stijging ligt op hetzelfde niveau als in maart, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.
Lees verder...


22-05-2019 - Hypotheekadviseurs verwachten meer online aanvragen
Mensen die een hypotheek willen afsluiten, zullen dat steeds vaker zelfstandig online doen. Volgens een aantal partijen zullen hypotheekadviseurs binnen een paar jaar alleen nog bij complexere vraagstukken nodig zijn.
Lees verder...


20-05-2019 - Aantal flexibele banen neemt af
Het aantal flexbanen is voor het eerst in tien jaar afgenomen, terwijl het aantal vaste banen wel groeit. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van gegevens van het CBS.
Lees verder...


20-05-2019 - Zestigers minder vaak afhankelijk van uitkering of pensioen
Zestigers werken vaker door tot hun pensioen dan eerder. Het CBS vergeleek cijfers van 2011 met die van 2001 en constateerde dat het aandeel 60-jarigen met vroegpensioen in die tien jaar is gehalveerd.
Lees verder...