17-10-2018 - Woonbond ziet huurprijzen uit de hand lopen
In populaire steden komen huurwoningen steeds vaker in de vrije sector terecht, waardoor huurprijzen kunnen stijgen zonder maximum. Volgens huurdersvereniging Woonbond wordt zo de huurprijsbescherming buitenspel gezet.
Lees verder...


17-10-2018 - Woningverkoop keldert zeer snel
Het aantal verkochte woningen en afgesloten hypotheken is in september snel gedaald. Het Kadaster noemt de daling van 20,3 procent van het aantal verkochte woningen in vergelijking met een jaar geleden zelfs ‘uitzonderlijk’.
Lees verder...


17-10-2018 - Vertrouwen woningmarkt stabiliseert
In het derde kwartaal van 2018 is het vertrouwen van Nederlanders op de woningmarkt stabiel gebleven. Met een score van 105 is het vertrouwen nog steeds positief, aldus Vereniging Eigen Huis (VEH).
Lees verder...


12-10-2018 - Woningen worden in recordtijd verkocht
Huizen worden vanwege het tekort aan woningen steeds sneller verkocht. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de verkooptijd in de afgelopen 18 jaar niet zo kort geweest.
Lees verder...


12-10-2018 - Foute data-analyse leidt tot duurdere woonverzekering
Woonverzekeringen kunnen flink duurder worden door het gebruik van algemene data over woningen. Verzekeraars maken steeds vaker gebruik van data-analysebedrijven om de waarde van woningen te bepalen. Dat betekent niet dat dat altijd goed gaat.
Lees verder...


10-10-2018 - Nieuwbouwwoningen 13 procent duurder
Huizenkopers betaalden in het tweede kwartaal bijna 13 procent meer voor een nieuwbouwwoning dan een jaar eerder. Deze prijsstijging is groter dan bij bestaande koopwoningen, die in dezelfde periode bijna 9 procent duurder zijn geworden.
Lees verder...


10-10-2018 - Nederlandse woning steeds meer beleggingsobject
In het eerste half jaar van 2018 is door beleggers zo´n 3 miljard euro gestoken in Nederlands vastgoed. Door stijgende woningprijzen en hoge huren is een woning voor beleggers een goed renderend beleggingsobject.
Lees verder...


08-10-2018 - DNB voorziet nog geen omslag op woningmarkt
Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) denkt dat de woningprijzen de komende tijd iets minder snel dan afgelopen jaar zullen stijgen. Maar de prijsstijgingen zullen niet tot stilstand komen volgens de president van de centrale bank.
Lees verder...